Štítky

sobota 22. dubna 2017

Den Země




Myslíte, že se učební pomůcky, třeba dají sehnat jen ve speciálních prodejnách?  To byste se divili. Naše děti si je v rámci letošního Dne Země tentokrát vyrobily samy. A nutno říci, že se mezi nimi našly i velmi zdařilé exempláře. Celá škola se ráno sešla u nové školní budovy, dozvěděli jsme se o významu tohoto dne a učitelé nám vysvětlili, co můžeme pro zlepšení života na naší modré planetě udělat.
Prvním úkolem pro naši třídu bylo vyrobit si kalendář jednotlivých měsíců. Na začátku jsme se rozdělili do dvojic, jež si měly práci navrhnout a dohodnout se, který z měsíců si vyberou. Každá dvojice namalovala jeden velký obrázek s názvem měsíce. Výjev na obrázku zobrazuje scénu typickou pro daný měsíc a je označen jeho názvem. Druhý, menší obrázek je namalován obdobně, ale není popsán názvem. Naši spolužáci tak budou mít za úkol poznat, jaký měsíc je zde zobrazen, a podle druhého obrázku s popiskou si mohou ověřit, zda je jejich odpověď správná.
Další výukové plakáty se vztahovaly k prvouce – vybarvili jsme obrázky člověka, dalších živočichů a rostlin a popsali jednotlivé části jejich těl. 
















































Žádné komentáře:

Okomentovat