Štítky

sobota 22. dubna 2017

Jaro, skupinová práce



Tato skupinová práce se odehrávala ve znamení přicházejícího jara. Nejprve jsme si vyzkoušeli vyzdobit keramické květináče. Vystříhali jsme z ubrousků obrázky s velikonoční tématikou, nalepili je na květináč Herkulesem a pečlivě vyhladili. Pro větší trvanlivost bylo třeba hotové obrázky přestříknout bezbarvým lakem.
K čemu by nám byly sebekrásnější květináče, kdyby k nim chyběly květiny? Naším úkolem bylo dohledat správné názvy květin v prezentaci a v učebnici. Výsledky jsme poté zanesli do pracovního listu.
Další práce nás změnila v pracovité zahradníky. Dostali jsme za úkol na geodesce rozdělit zahradu na jednotlivé záhony, určené pro pěstování různých druhů užitkových i okrasných rostlin a zjistit jejich velikost.
Úplně na závěr naši zahradu oživili živočichové, které jsme popsali a povídali si o nich. Teď už víme, jaké jsou vývojové fáze motýla, nebo co všechno obnáší těžká práce včel, na jejímž konci je dobrý včelí med.
Skupinová práce nás moc bavila. Poutavou formou jsme se dozvěděli mnoho zajímavého o životě, jež nás zejména na jaře obklopuje ne každém kroku. 















 Poznávání jarních květin





 Zahrada




To je ono.

Hurá, máme to také.






Ještě to není ono.




Správné řešení.






 Motýli






 Včely






Žádné komentáře:

Okomentovat